Wie ben ik?
Mijn naam is Marinka Kamphuis. Sinds 1996 heb ik in diverse instellingen binnen de (geestelijke) gezondheidszorg gewerkt. Na mijn studie psychologie volgde ik, naast mijn werk als psycholoog, de opleiding tot psychotherapeut. Bij deze opleiding heb ik mij gespecialiseerd in twee stromingen binnen de psychotherapie: gedragstherapie en psychoanalytische psychotherapie. Dit betekent dat ik praktisch, klachtgericht, op het hier-en-nu gericht kan werken, maar ook kan ik therapie geven gericht op inzicht in onderliggende problematiek en psychodynamiek.

Ik heb jarenlang mijn eigen praktijk gecombineerd met het werken bij een instelling. Op 1 mei 2011 heb ik besloten mijn baan bij de instelling op te geven en mij volledig zelfstandig te vestigen. Naast mijn eigen praktijk geef ik op freelance basis les op de universiteit en binnen het postdoctorale onderwijs.

Registraties en lidmaatschappen
Ik ben BIG-geregistreerd Klinisch Psycholoog, GZ-psycholoog en Psychotherapeut. Daarnaast ben ik lid van het Nederlands Instituut voor Psychologen (NIP), de Landelijk Vereniging van Vrijgevestigde Psychologen & Psychotherapeuten (LVVP) en de Vereniging EMDR Nederland.