Behandeling
Ik behandel mensen met een grote diversiteit aan klachten. Dit betekent dat elke therapie anders is en wordt toegespitst op uw problematiek en uw wensen qua behandeling. De ene keer werk ik psychodynamisch en onderzoek ik met u hoe ervaringen uit uw verleden tot op de dag van vandaag doorwerken in uw huidige leven. De andere keer werk ik meer klachtgericht en praktisch om de actuele problemen in uw dagelijks leven vlot te trekken.

Ongeacht de methodiek en werkwijze bevat elke behandeling een aantal vaste elementen. De eerste 1-3 gesprekken zijn gericht op kennismaking en het inventariseren van uw klachten. Vervolgens maken wij samen een plan van aanpak (‘behandelplan’) met afspraken over de aard van uw problemen, uw doelen en de manier waarop wij hieraan gaan werken. Tot slot zullen de gesprekken regelmatig geëvalueerd worden. Bij elke behandeling werk ik zoveel mogelijk volgens de richtlijnen en actuele wetenschappelijke inzichten.

Gesprekken duren ongeveer 60 minuten, tenzij wij hierover andere afspraken gemaakt hebben. Hoewel ik regelmatig partners of andere naasten bij een behandeling betrek geef ik geen relatietherapie. Ook geef ik geen schematherapie (= een bepaalde methodiek om hardnekkige patronen uit uw leven te bewerken). Om traumatische gebeurtenissen te verwerken pas ik regelmatig EMDR toe.